عزم انجمن صنفی مدیران منابع انسانی برای ورود به نسل سوم استانداردسازی و شناسنامه‌دار کردن نیروهای ماهر

همایش بزرگداشت روز ملی منابع انسانی

عزم انجمن صنفی مدیران منابع انسانی برای ورود به نسل سوم استانداردسازی و شناسنامه‌دار کردن نیروهای ماهر

اگر قریب دو قرن تلاش جهت تعیین استاندارد برای اشیاء و کالاها را گام نخست و چند دهه کار جهت تدوین قاعده برای خدمات و فرایندها را گام دوم استانداردسازی بنامیم، نسل سوم استانداردسازی، شناسنامه‌دار کردن عوامل تولید و ارائه‌کنندگان کالاها و خدمات است و انجمن صنفی مدیران منابع انسانی بنا دارد در سال ۱۴۰۱ گام مهمی در این راه بردارد.

حمیدرضا کمالی مدیرعامل موسسه نشان‌آور دانش و مهارت آینده، با اعلام مطلب فوق در همایش روز ملی منابع انسانی که عصر پنجشنبه ۲۵ فروردین توسط انجمن صنفی مدیران منابع انسانی کشور، در تهران برگزار گردید، افزود:
برجسته‌سازی هویت شغلی در ذهن نیروی ماهر و ترویج سواد شایستگی، پیش‌نیاز کسب سرمایه‌اجتماعی است و در این راه تعیین سطح تخصص افراد در سازوکاری شفاف و استاندارد، می‌تواند گام مهمی محسوب گردد.

کمالی با اشاره به اینکه؛ بدون شک سرمایه‌های انسانی مهم‌ترین دارایی و ثروت هر ملتی هستند و توانایی دولت‌ها در حفظ و بالفعل‌سازی آن، شاخص کارآمدی ملی را نشان می‌دهد، گفت: به همین دلیل مدیران منابع انسانی سازمان‌ها و نهادها، تنها مسئول استخدام و تسویه نیرو نیستند بلکه بیش از دیگران، مسئولیت خطیر کشف و شکوفاسازی استعدادها را برعهده دارند و لاجرم باید از دانش و مهارت پیشرفته مرتبط با جنبه‌های گوناگون این خبرگی برخوردار باشند و قبل از ارزیابی دیگران، شایستگی‌های خود را با معیارهای استاندارد بسنجند.

 

مدیر مرکز توسعه کارآفرینی آینده، مدیریت منابع انسانی را یک شاخه علمی بین رشته‌ای دانست که بر خلاف مشاغل حوزه فنی، نیازمند خبرگی‌های بسیار پیچیده چندمتغیره است و افرادی که در این حوزه مسئولیت می‌پذیرند خود باید قبل از دیگران در آزمون‌های صلاحیت‌سنجی شخصیتی، اخلاقی و انگیزشی شرکت کرده و امتیاز کافی کسب کرده باشند.

وی افزود: مدل‌های کلاسیک و رایج شخصیت‌سنجی اگرچه مفیدند ولی به تنهایی پاسخگوی نیازها برای طراحی برنامه توسعه فردی نیستند و هر سازمانی متناسب با مقتضیات کاری و فرهنگ سازمانی، نیازمند سنجه‌ها و زیرسنجه‌های مکمل برای اندازه‌گیری نوبه‌ای وضعیت منابع انسانی خود است.

نامبرده با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ گفت انتخاب شعار امسال نشان می‌دهد این حقیقت به خوبی درک شده که در دنیای امروز، منابع انسانی آموزش‌دیده و ماهر، منشأ خلق ثروت هستند و چون اقتصاد دانش بنیان، بر خلاقیت نیروی متخصص متکی است، شایسته‌سالاری و سرمایه‌گذاری در توسعه توان این نیروها باید در اولویت قرار گیرد.

وی افزود: متاسفانه میزان اثربخشی در آموزش آکادمیک و دانشگاهی در اکثر کشورها بسیار کمتر از حد انتظار کارفرمایان است لذا بسیاری از بنگاه‌ها با تهیه چک‌لیستی از نیازهای صلاحیتی، دانشی و مهارتی ۵ تا ده ساله خود، راساً در تعامل با موسسات آموزشی قبل از جذب و استخدام بر تربیت نیروی مناسب برای سازمان خود نظارت می‌کنند.

دکتر حمیدرضا کمالی با اشاره به بیش از سه سال مطالعه الگوهای بین‌المللی و بررسی میدانی نیازها و مقتضیات بازار ایران توسط تیمی از سرآمدان انجمن مدیران منابع انسانی و نهائی شدن کار تعیین سنجه‌ها و زیرسنجه‌ها، سال ۱۴۰۱ را سال ایفای نقش جدی انجمن در ساماندهی تعامل فعالان حقیقی و حقوقی این حوزه و شناسنامه‌دار کردن نیروهای ماهر دانست و گفت اجرای موفق این پروژه می‌تواند بخش قابل ملاحظه‌ای از چالش‌های مزمن موجود را مرتفع سازد.

وی از مدیران منابع انسانی سازمان‌ها خواست با هدف بهبود فضای کسب و کار و ترویج فرهنگ شایسته‌سالاری با این برنامه همکاری کنند.

http://www.farhangiannews.ir/view-36125.html

:https://asre-eghtesad.com/?p=77909

ممکن است مطالب زیر را بپسندید
نظر خود را بفرمایید :

آدرس ایمیل شما در سایت نمایش داده نخواهد شد.